تا کنون غربیها شیفتۀ شعر کلاسیک و سینمای مدرن ایران بودهاند. اما دراین چند سال هنرهای تجسمی و تصویری نیز بسیاری را در کشورهای غربی شیفتۀ خود کردهاست. هفتهای نمیگذرد که نمایشگاه یا سمیناری در بارۀ فرهنگ ایرانی در غرب نباشد.
نمایشگاه برای نمایش و فروش کار نقاشان و هنرمندان ایرانی بسیار بودهاست. اما در یکی دو سال گذشته نمایش کار عکاسان ایرانی نیز رواج یافته و به ویژه نسلی نو از عکاسان که تا کنون در غرب چندان شناخته نبودهاند.
از همین رو از نخستین روزهای ماه اکتبر عکسها و عکاسان ایرانی در گالریها و جشنوارههای معتبر پاریس حضور داشتهاند. از نمایشگاه "۱۶۵ سال عکاسی ایران" در موزۀ برانلی تا "پاریس فوتو" در ماه نوامبر که امسال به طور ویژه، میزبان عکاسی جهان عرب و ایران است.
در حاشیۀ تمام این رویدادهای برنامهریزیشده و رسمی، این روزها پاریس میزبان ده عکاس ایرانی است که به طور خودجوش و با هدف معرفی گوشهای دیگر از عکاسی ایران ـ به ویژه عکاسی هنری و فوتومونتاژ- نمایشگاه "صدای بینش" را ترتیب دادهاند. این نمایشگاه نتیجۀ همکاری گالری "مهروا" و مدرسۀ عکاسی " اسپئوس" (Spéos) است.
موضوع اصلی "صدای بینش"، انسان معاصر از دیدگاه مهروا آروین، کوروش ادیم، نیلوفر بنی صدر، تورج خامنهزاده، جاوید رمضانی، نغمه قاسملو، بابک کاظمی، مجید کورنگ بهشتی، طاها مغانی و مهدی وثوقنیا است. این نمایشگاه تا روز ۲۶ آذرماه (۱۷ دسامبر) در گالری اسپئوس برپاست.
مسئولان گالری اسپئوس میگویند که "سکوت تصویر یکی از اساسیترین پایههای یگانگی و زبان مشترک انسانهاست. جدا از نژاد و کیش، درک احساس مشترک بشری کلید هنجارها و تفاهم میان ماست. مزۀ درد، به همان اندازه تلخ است که مزۀ آرامش و لذت، شیرین. مهم نیست که چرا و در کدام بخش از دنیا تصمیم به زندگی گرفته باشید، اما از راه تصویرها احساس عمیق مشترک امکانپذیر میشود. همۀ دگرگونیهای گسترده و سریع فنی در دنیای هنر و ارتباطات، ما را به سوی همین حس میبرد."
این گزارش تصويری، در قالب کتابچۀ راهنمای چندرسانهای است که به مخاطبانی که بخت دیدن این نمایشگاه را از نزدیک ندارند، تصور و آگاهی کلی را ارائه کند.
برای نصب نرم افزار فلش اینجا را کلیک کنيد.