Jadid Online
جدید آنلاین
درباره ما تماس با ما Contact us About us
نگاه عکاسان قزوین

آزاده حسینی

در سال های اخیر گسترش هنر عکاسی به شهرستان های ایران با رشد چشمگیری روبرو شده است. پیش از این هر آنچه که به این شاخه هنری مربوط می شد، متعلق به هنرمندان تهرانی بود. در حالی که طی دهه اخیر، هنرمندان شهرهایی چون شیراز، اصفهان، ارومیه، مشهد، تبریز و قزوین نه تنها مجال حضور در عرصه هنر عکاسی را پیدا کرده اند، بلکه در بعضی اوقات از هنرمندان پایتخت نشین نیز سبقت گرفته اند.

در کنفرانس عکاسی اخیر که تحت عنوان "تأثیرات فرهنگی و اجتماعی سی ساله انقلاب ایران" در موسسه مطالعات شرقی و آفریقایی لندن برگزار شد، افزون بر پرداختن به سیر تحول هنر عکاسی ایران و نمایش آثار عکاسان نامی چون کاوه گلستان، محمد فرنود و امیرعلی جوادیان، نمونه ای از آثار هنرمندان "گروه عکاسان قزوین" به حاضران نیز معرفی شد.

گروه عکاسان قزوین

گروه عکاسان قزوین فعالیت حرفه ای خود را در سال ۱۳۷۱ در شهر قزوین آغاز کرد. نخستین اعضای این گروه، فارغ التحصیلان انجمن سینماگران جوان بودند. این گروه گام های بلندی در جهت ارتقاء سطح علاقمندان عکاسی برداشته است. ایجاد کارگاه های عکاسی با حضور استادان این رشته، پرورش استعدادهای علاقه مندان به عکاسی و فراهم آوردن شرایط مطلوب برای بالا بردن کیفیت آثار هنری افراد از جمله اقدامات شایان ذکر گروه عکاسان قزوین است.

طی سه سال اخیر، گروه عکاسان قزوین فعالیت های مهمی انجام داده اند که اغلب آنها در تارنمای رسمی گروه منتشر شده است. برگزاری سالانه نمایشگاه عکاسی از آثار اعضای گروه، نمایشگاه های اینترنتی، دانشجویان و عکاسان مهمان ایرانی و خارجی، نمایش آثار مهم معاصر عکاسی ایران و جهان، انتشار اخبار مهم عرصه عکاسی ایران و جهان، نمایشگاه آثار هنرمندان استان های دیگر و انتشار و فروش آثار عکاسی از جمله این فعالیت هاست.

فعالیت های گروه عکاسان قزوین تنها محدود به مرزهای ایران نمی شود. آنها همچنین نمایشگاه اینترنتی مشترکی را با گروه عکاسان "رِد آی" (چشم سرخ) از شهر منچستر انگلستان و نمایشگاه آنلاین آثار دو عکاس بریتانیایی به نام های "مری فیتزپاتریک" و "جان اندرسون" برگزار کرده اند.

هنر عکاسی نیز به مانند دیگر شاخه های هنر در ایران طی سی سال گذشته دستخوش تحولاتی شد. در سال های بعد از انقلاب و به تبع آن دوران جنگ هشت ساله ایران و عراق، به علت موانع و نبود امکانات کافی در جهت ارائه آثار عکاسی، هنرمندان این عرصه، به نوعی هنر زیرزمینی با موضوع زندگی مردم ایران بعد از انقلاب روی آوردند. در واقع می توان از آثار به جای مانده ازعکاسانی چون کاوه گلستان، بهنام جلالی، آلفرد یعقوب زاده و عباس عطار، به عنوان تاریخ مصور  نخستین سال های انقلاب در ایران یاد کرد.

در سال ۱۳۶۲ رشته عکاسی در دانشگاه هنر های زیبای تهران به طور تخصصی با حضور هنرمندانی چون یحیی دهقان پور و احمد علائی تاسیس شد که به موجب آن، نگاه جدید هنری به عکاسی پدید آمد. اولین گروه فارغ التحصیلان این رشته، اقدام به برگزاری نمایشگاه های گروهی عکاسی در گالری های خصوصی کردند که به نوبه خود گامی در جهت گسترش هنر عکاسی بعد از انقلاب بود.

در دوران هشت ساله دولت اصلاحات و به خصوص طی دوره تصدی عطاءالله مهاجرانی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنر عکاسی مجال رشد بیشتری یافت. گرایش های مختلفی چون عکاسی خبری در همین دوران شکوفا شد. موزه هنرهای معاصر ایران تبدیل به یکی از مکان های مناسب برای ابراز خلاقیت هنرمندان عکاس ایران گردید. آنچه که امروزه به عنوان هنرعکاسی در ایران مورد بحث قرار می گیرد، نتیجه فراز و نشیب هایی است که این هنردر دوران سی ساله بعد از انقلاب طی کرده است.

در گزارش مصور این صفحه نمونه هایی از آثار اعضای گروه عکاسان قزوین را می توانید ببینید.

Flash برای نصب نرم افزار فلش اینجا را کلیک کنيد.


 به صفحه فیسبوک جدیدآنلاین بپیوندید

ارسال مطلب
- یک کاربر، 2009/07/16
بسیار تاسف بار وغم انگیز است که کسانی محدودیت وسانسور را مایه وانگیزه خلاقیت هنری میدانند،آنهم کسانی که خودشان خود را هنرمند خطلب میکنند ویا با هنرمندان سروکار دارند.
Home | About us | Contact us
Copyright © 2024 JadidOnline.com. All Rights Reserved.
نقل مطالب با ذكر منبع آزاد است. تمام حقوق سايت براى جديدآنلاين محفوظ است.