خودش میگوید متعلق به نسل دوم عکاسان ایرانی است؛ عکاس نه به معنی ثبتکنندۀ تصویر، بلکه به عنوان هنرمندی که میتواند بر تصویر تصرف و تألیفی داشته باشد. در آن سالها عکاسی در ایران هنوز به حد کنونی رشد نکرده بود و بسیاری از شاخههای عکاسی هنوز تجربی و گاه تجربهنشده بود. این نسل از عکاسان به همراه استادانشان در رساندن عکاسی به جایی که امروز هست، سهم بزرگی دارند.
بابک برزویه در سال ۱۳۴۸ در تهران به دنیا آمد. از کودکی به عکاسی علاقه داشت و بعدها از این رشته فارغالتحصیل شد و از سال ۱۳۶۸ فعالیت حرفهای خود در زمینۀ عکاسی را آغاز کرد. در سالهای بعد تحصیلاتش را در رشتۀ کارگردانی سینما ادامه داد و تلفیق این دو نگاه، کارهای او در زمینۀ عکاسی فیلم را به حدی از پختگی رساند؛ تا جایی که در سالهای بعد بارها نامزد دریافت "سیمرغ بلورین"، معتبرترین جایزۀ عکاسی فیلم در ایران شد. و همچنین او موفق به دریافت این جایزه در بخش مسابقۀ پانزدهمین جشنوارۀ فیلم فجر برای عکاسی از فیلم "سفر به چزابه" ساختۀ شادروان رسول ملاقلیپور و برندۀ تندیس طلایی بهترین عکاس فیلم در نهمین جشنوارۀ خانۀ سینمای ایران برای فیلم "حکم" ساختۀ مسعود کیمیایی شد. چندی پیش هم از کتاب عکس این فیلم رونمایی شد.
از نگاه او، "پشت صحنۀ فیلم مثل زندگی است. تعداد زیادی از آدمها، چندین ماه دور هم جمع میشوند، تا فیلمی ساخته شود و به این صورت خانوادهای شکل میگیرد. این خانواده باید شناسنامه داشته باشد و باید دیده شود. این جاست که رسالت عکاس برای ثبت آن شناسنامه یا هویت آدمها به کار میآید. من سعی میکنم در عکسهایم، هویت آدمها را در مدت زمان ساخت یک فیلم به مردمی نشان دهم که در آن که موقع، در پشت صحنه فیلم حضور نداشتهاند".
و در زمینۀ عکاسی از صحنۀ فیلم هم، هرچند دوربین عکاسی تا حد زیادی باید پیرو کادرهای فیلمبرداری باشد، او معتقد است بسته به تبحر و توانایی عکاس بر مبنای سناریوی فیلم، عکاس میتواند استقلال خودش را داشته باشد، اما این استقلال نباید دور از فضای قصه فیلم باشد.
او در زمینههای بسیار متنوعی از عکاسی کار کردهاست و عضویت رسمی بسیاری از انجمنهای معتبر عکاسی ایران، از جمله انجمن صنفی روزنامهنگاران و عکاسان مطبوعات و انجمن صنفی عکاسان سینمای ایران را دارد. همچنین در کارنامۀ او، عکاسی فیلم کوتاه و بلند، مجموعۀ تلویزیونی، و تهیه و تولید فیلمهای مستند و خبری دیده میشود.
بابک برزویه در حال حاضر در کنار فعالیتهای سینمایی بیشتر اوقات در استودیو به عکاسی صنعتی و ساخت مستندهای کوتاه میپردازد، چرا که از نظر او عکاسی مادر فیلمبرداری است و عکاسان بعد از مدتی علاقهمند میشوند عکسهایشان حرکتدار شوند.
اخیرا نمایشگاهی از کارهای او که دستاورد چند سفر او به قونیه است، در بزرگداشت مولانا، با عنوان بانگ چرخ، درسینما گالری "پردیس ملت" در تهران برپا بود.
در گزارش مصور این صفحه بابک برزویه آثار خودش در دورههای مختلف را مرور میکند.
برای نصب نرم افزار فلش اینجا را کلیک کنید.