سحرافاضلی
بعد از تعطیلی شهر بازی تهران در بزرگراه چمران، پارک های سرگرم کنندۀ زیادی در تهران باز شده که تا حدی از علاقمندان مجموعه تفریحی ارم به عنوان قدیمی ترین و بزرگترین پارک تفریحی ایران کاسته است. پارک ارم دو لونا پارک، باغ وحش و دریاچه مصنوعی دارد و برخلاف آنچه به نظر می رسد علاقمندان به این پارک فقط بچه ها نیستند.
تعداد معدودی از وسایل بازی در پارکی چون ارم برای بچه ها و مقدار بیشتری مناسب بزرگسالان است. این وسایل یا به دلیل ایجاد هیجان و ترس برای کودکان مناسب نیستند یا برای جثه بزرگسالان طراحی شده اند. با این حال هنوز هم جایزه شاگرد اول های مدارس تهرانی بلیط پارک ارم است.
این پارک در پنج کیلومتری غرب شهر تهران، با وسعتی حدود ۷۰ هکتار، وسیع ترین پارک ایران است که در اوایل دهۀ ۱۳۵۰، ساخته شد. پارک ارم را اسدالله خرم، سرمایه دار معروف ساخت و به نام خودش نامگذاری کرد، این مجتمع پس از انقلاب مصادره شد و در تملک بنیاد مستضعفان قرار گرفت.
در گذشته این پارک خارج از شهر تهران قرار داشت اما الان با وجود بزرگراه های تازه تاسیس شده، پارک ارم چندان هم خارج از تهران نیست. ایام جنگ فقط تابستان ها، تنها در روزهای خاصی می شد به پارک ارم رفت اما الان بعد از ظهرهای روزهای عادی هفته تا نیمه شب و روزهای تعطیل از ۱۰صبح تا نیمه شب رفتن به این پارک مجاز است.
معمولا خانواده ها کنار اسباب بازی ها میان جیغ و فریاد دیگران بساط پیک نیک خود را پهن می کنند و جوان ترها از وسایل بازی مختلف استفاده می کنند. در این بین مسافران هم کم نیستند. بیش از آنکه تهرانی ها به شهر بازی بروند مسافران علاقه مندند ساعاتی را در آن بگذرانند.
دور بودن پارک ارم از شهر سبب شده خانواده ها به ندرت به آن سر می زنند. پسر ۱۰ ساله ای که برای اولین بار به پارک ارم آمده می گوید: "معمولا به پارک های سرپوشیده داخل شهر می رویم چون پدر و مادرم وقت ندارند به پارک ارم بیاییم."
در سال های اخیر اسباب بازی های زیادی به وسایل کلاسیک پارک ها اضافه شده است. دستگاه هایی که هیجان بیشتر تولید می کنند. هرچند اوایل این دستگاه ها برای شهروندان مشکلاتی ایجاد می کرد اما حالا بعد از گذشت چند سال سعی شده است ایمنی سرنشینان آنها تأمین شود. مردم هم اعتمادشان به دستگاه های بازی بیشتر شده است.
برای سوار شدن به دستگاه چرخ و فلک صف طولانی نیست. متصدی دستگاه چرخ و فلک می گوید: "این دستگاه همیشه طرفداران خود را دارد. این دستگاه سمبل پارک است و همه به بهانه تجدید خاطره هم شده سوار آن می شوند". ارتفاع این چرخ و فلک ۳۵ متر است و بلندترین چرخ و فلک ایران است.
پدری که همراه با پسر پنج ساله اش در انتظار نوبت است تا سوار ماشین برقی شود می گوید: "هشت سالی هست به این پارک نیامده ایم اما هرگاه فرصت کنیم سری به اینجا می زنیم. حالا از اسباب بازی هایی استفاده می کنیم که پسر کوچکمان نیز بتواند از آن استفاده کند."
بیشتر خانواده ها به بهانه فرزندانشان به این پارک سر می زنند اما خودشان هم لذت می برند. یک دختر ۱۳ ساله هم گله مند است که فقط اجازه دارد از چند بازی استفاده کند در حالی که پدرش می تواند سوار همۀ اسباب بازی های هیجان انگیز بشود.
هر کدام ازاسباب بازی های پارک ارم را شخصی اجاره کرده و اجاره بهای آن را به بنیاد مستضعفان می پردازد. بعضی از دستگاه ها درآمد روزانه شان بیش از دو میلیون تومان است و بعضی کمتر. شاید این جا تنها نقطه ای باشد که مردم بتوانند آزادانه فریاد بزنند و بخندند هر چند همیشه محدودیت هایی در این گونه پارک ها اعمال شده است. به قول یکی از هواداران این پارک اینجا تنها جایی است که می توان لحظاتی فارغ از همه درگیری های روزمره شاد بود و احساساتی مختلف انسانی را تجربه کرد.
برای نصب نرم افزار فلش اینجا را کلیک کنيد.