حالا اگر در انگلیس و بخصوص در شهری مثل لندن زندگی کنید، که فوتبال و هوادار فوتبال بودن جزو "آداب و سنن" مردم شده و دهههاست در آن ریشه دارد، این حال و هوا و تب و تاب دو چندان میشود. لندنیها همیشه عطش فوتبال دارند. پای فوتبال که به میان میآید، اگر نگوییم غیرتی، حداقل متعصب میشوند. آنها از هزینه کردن برای فوتبال ترسی ندارند و برای هر مسابقه کوچک و بزرگ شرط بندی میکنند.
در کنار اینها، مسابقات جام جهانی یک حس همبستگی هم بین طرفداران تیمها، که اکثرا طرفدار تیم ملیشان هستند، ایجاد میکند. این حس همبستگی بهانه خوبی است که مردم در گوشه و کنار شهر از میدانهای بزرگ گرفته تا کافهها و بارها جمع شوند و با شور و هیجان مسابقه تیم محبوبشان را تماشا و تشویق کنند. در ایام بازیها، در لندنی که "هزار و یک ملت" زندگی میکنند، پرچمهای آویزان بر سر در خانهها، آنتن ماشینها، رنگ لباس و آرایش سر و صورت و مو همه معرفی کننده تیم محبوب است. روز مسابقه، فوتبالدوستان تمام هَم خود را بکار میگیرند تا به دیگران بنمایند که طرفدار کدام کشور هستند و با اعتماد به نفس پیروزی تیمشان را به رخ بکشند و به بازیکنان روحیه بدهند.
امسال که تیم ملی ایران در کنار قهرمانان دنیا به برزیل رفته و برای خود در این عرصه بینالمللی جا باز کرده، ایرانیان مقیم لندن هم در بین فوتبالدوستانِ این شهر جایی برای خودنمایی و حمایت از تیمشان یافتهاند. برای اولین بازی ایران در این دوره جام جهانی، در مقابل نیجریه، صدها ایرانی هوادار تیم ملی کشورشان در محله "لیورپول استریت" دستهجمعی صدای خود را به گوشها رساندند و نشان دادند که میخواهند تیم کشورشان پیروز شود.
گفتگو و بگو مگوهای آنها از چند روز قبل در شبکههای اجتماعی از فیس بوک گرفته تا توییتر و وبلاگها شروع شده بود و هر کس به شکلی حمایت خودش را از تیم ملی ایران نشان میداد. بسیاری از استاتوسها (یادداشتها) حکایت از شادی، امید و هیجان ِ آمیخته با ترس و اضطراب داشت. بازی در مقابل قهرمان افریقا با بازیکنانی که از نظر قوای بدنی از ایرانیها قویتر به نظر میرسیدند برای خیلیها سهل و آسان نمینمود. بعضیها مینوشتند که افراشته شدن پرچم ایران در کنار پرچم دیگر کشورها بر سردر یا پنجره کافهها و رستورانها و حضور فوتبال ایران در مسابقات جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل برایشان به اندازه کافی افتخارآفرین است، حتا اگر به مرحله بعد راه پیدا نکند. وقتی تیم اسپانیا، که خود قهرمان جام جهانی بود، از هلند شکست سختی خورد، انگار پذیرش باخت برای بسیاری راحتتر شد.
سرانجام روز مسابقه ایران و نیجریه جمعیتی صدها نفری از ایرانیها در میدان معروف لیورپول استریت جمع شدند و با صورتهای رنگ شده، لباسهای رنگی و پرچم ایران، شیپور زنان به تماشای بازی نشستند. اعضای گروه موسیقی"عجم" هم، که با فراخوان فیس بوکی نقش مهمی در این گردهمایی داشت، آهنگ "گل ایران"* که برای تیم فوتبال ایران ساخته بود را اجرا کرد و شور و حال این مراسم را دو چندان کرد.
بخش بزرگی از پیش بینیها درست از آب در نیامد. بازی ایران و نیجریه در میان همین شور و حال با نتیجه صفر بر صفر تمام شد. بعضیها گفتند بازی جذاب و خوبی نبود، بعضیها گفتند بازی در حد جام جهانی نبود و خیلیها خوشحال از اینکه بعد از یک ساعت و نیم مقاومت اگر ایران گلی نزد، دستکم نباخت.
بازی ایران و نیجریه هرچه که بود، امیدها را به یأس تبدیل نکرد. در بازى با آرژانتين ايران هر چند شكست خورد غرورآفرين بود و اميد هوادارانش را براى بازى بعدى زنده نگه داشت.
* موسیقی "گل ایران" که در ویدیو این صفحه میشنوید، ساخته "گروه موسیقی عجم" است.