تهران برای نخستینبار با یک طرح جدید و با کمک گرفتن از ۹۲ هنرمند هنرهای تجسمی به پیشواز بهار و نوروز ۱۳۹۲ میرود؛ جشنواره تخممرغهای رنگی که الهامبخش آن تخم مرغهای سفره هفت سین است، و فرصتی برای آوردن رنگ و شادی به فضای شهر تهران بهشمار میرود. یکی از اهداف این جشنواره خلق آثار مردمی و بهبود کیفیت فضای شهری است و چه بهانهایی بهتر از نوروز باستانی و آمدن بهار دلپذیر.
این جشنواره طی فراخوانی از سوی سازمان زیباسازی برگزار شد. مدیریت جشنواره بر عهده دکتر سید محمد شوشتری و دبیر جشنواره سید مجتبی موسوی بود. آثار دریافتی توسط هنرمندانی چون فرشید مثقالی، جمشید حقیقتشناس و کوروش پارسا نژاد بررسی و جشنواره از تاریخ ۲۵ تا ۲۶ اسفندماه در پنج پارک آب و آتش، پرواز، پارک شهر، ملت و محوطه برج میلاد برگزار شد.
هنرمندان، به تنهایی یا گروهی، طرحهای خود را برروی تخممرغهایی از جنس فایبرگلاس و به ارتفاع ۱۵۰ سانتیمتر پیاده کردند. در لیست ۹۲ نفری هنرمندانی که در این جشنواره شرکت کردند اسامی افرادی چون ابوالفضل آهویی همتی، فرشید شفیعی، رضا هدایت، خسرو خسروی، علی اکبر نیکان پور به چشم میخورد.
هنرمندان در فرصتی دو روزه میتوانستند طرحهای خود برروی تخم مرغها اجرا کنند. هر تخم مرغ رنگ شده به نوعی نمایشگر احساسات و سلیقه هنرمند یا هنرمندانی است که آن را نقاشی کرده است. هنرمندان با اجرای این طرح فرصتی یافتند تا در آستانه سال جدید با طیف وسیعتری از شهروندان ارتباط برقرار کنند و بتوانند با طرحها و رنگهایشان نویدبخش روزهای خوب آینده باشند. شاید به تعبیری بتوان تخم مرغهای ۱۵۰ سانتیمتری را همچون سکوییهایی دانست که پیامها و امیدهای هنرمندان در آستانه سال نو بر آنها نقش بسته است.
قرار است این تخم مرغهای بسیار بزرگ رنگآمیزی شده و نقاشی شده در ایام نوروز در سطح شهر به نمایش درآیند و به این ترتیب حس و حال جشن بهاری همچنان در کوچه و خیابان باقی بماند. بیرون بردن یکی از عناصر سفره هفت سین با ابعاد بسیار بزرگ و نشان دادن آن در سطح شهر میتواند نمادی باشد از گستردن سفره بزرگ هفت سین در خانه بزرگترمان و در شهرمان برای کامل کردن و مشارکت همه در این سنت نوروزی.
حضور این تخم مرغهای هنری غولپیکر در سطح شهر اگر مایه شادی شهروندان و آشنایی آنها با هنرمندان و نیز آگاهی بیشتر آنها از این سنت دیرینه شود، شاید برگزارکنندگان این طرح را تشویق کند که همه عناصر هفت سین را به سطح شهر ببرند. برای مثال عناصر دیگر سفره هفت سین مانند ماهی طلایی نیز در ایام نوروز میتوانند به صورت مجسمههایی هنری در شهرها خودنمایی کنند و یا سمنوپزان که زمانی در محلهها و روستاها به صورت دستهجمعی صورت میگرفت بار دیگر در شهرهای بزرگ به عنوان اقدامی مشترک نیز رواج پیدا کند. چنان که گفتهاند راز ماندگاری سنتها انعطاف آنها در برابر نوسازی و همراه شدن و پاسخ دادن آنها به نیازهای زمانه است.
گزارش تصویری این صفحه شما را هم به دیدن این تخم مرغهای غولپیکر هنری میبرد. با تشکر از "حمیدرضا درجاتی ربانی" که شماری از عکسهای این گزارش را در اختیار ما گذاشت.