این ابتکار اما نه تنها تهرانیها را شگفت زده کرده، بلکه رسانههای جهان را به ستایش واداشته؛ واکنشی که تا کنون برای تهران کم سابقه بوده. چرا که خبرهای رسیده از تهران پیوسته یا از تنشهای سیاسی بوده و یا از آلودگی هوا و رانندگیهای پرشتاب و پرخطر.
سازمان زیبا سازی شهر تهران با اجرای طرح "نگارخانهای به وسعت یک شهر"، که حدود ۷۰۰ اثر هنری از عصرها و عرصههای گوناگون را از هنرمندان ایرانی و جهانی به نمایش گذاشت، نام تهران را با هنردوستی قرین کرد. این آثار هنری یا مهمانهای ده روزه، برای نخستین بار برروی سازههای تبلیغاتی و سکوهایی جا خوش کردهاند که معمولا از تهرانیها در عرصه اقتصادی دلربایی می کنند. گرچه این آثار به زودی خانه میزبان را ترک میکنند و پوسترهای تبلیغاتی دوباره برمیگردند، اما حضورشان از هم اکنون در بسیاری از خاطرهها ثبت شده است.
"سعید شهلاپور"، خالق ایده "نگارخانهای به وسعت شهر" میگوید، هدفش آشناسازی چشم تهرانیها با هنر معاصر و ارتقاء سلیقه هنری آنها بود. او که هم دستی در هنر دارد و هم عضو هیأت رییسه انجمن مجسمهسازان ایران است، میگوید چنین طرحهایی تنها به همت مدیرانی که دغدغه فرهنگی دارند قابل اجراست. "مجتبی موسوی" دبیر اجرایی طرح نیز میگوید که بعد از ده سال موفق به عملیاتی کردن این طرح شده و با توجه به استقبال شهروندان میخواهد آنرا در تقویم سالانه برنامههای فرهنگی تهران ثبت کند تا در سالهای آینده با تصاویری دیگر دوباره به شهر تهران جلوهای تازه دهد. مدیران و دستاندرکاران "نگارخانهای به وسعت شهر" امیدوارند در سالهای آینده، بر خلاف امسال، آثار هنرمندان زنده را هم به نمایش بگذارند. علاوه بر آن قرار است این طرح به شهرهای دیگر استان راه یابد.
تهران که سالهاست با ترافیک سنگین و دود و دم و هوای آلودهاش در اواخر جدول کلان شهرهای دنیا ایستاده، حالا با این طرح جدید از بسیاری از کلان شهرهای دیگر پیش افتاده و هنر را در سطحی بسیار وسیع به همه شهروندان و بازدیدکنندگانش عرضه کرده است.
درگزارش تصویری این صفحه به دیدار سعید شهلاپور و مجتبی موسوی میرویم و برخی از آثار عرضه شده را میبینیم.