۱۲ می ۲۰۱۵ - ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴
سپهر مهدویفر
اردیبهشت امسال نیز مانند سالهای گذشته افراد بسیاری جاده زیبای چالوس را طی کردند تا به تماشای جشنواره گل لاله آسارا در روستای گرماب بروند؛ جشنوارهای با حدود ۴۰۰ هزار شاخه گل همراه با کلاسهای آموزشی جهت آشنایی با تاریخچه گل لاله و نگهداری گلهای تزیینی.
روستای گرماب در کیلومتر ۵۲ جاده چالوس و در استان البرز قرار دارد. موقعیت جغرافیایی این روستا با ارتفاع ۲۰۹۰ متری از سطح دریا باعث شده که به عنوان یکی از قطبهای تولید گل مخصوصا گل لاله در کشور شناخته شود.
باغ گل لاله آسارا در سال ۱۳۶۰ توسط مرحوم "اللهیار غلامی" بنیان گذاشته شد و اکنون مدیریت آن بر عهده پسران اوست. "جهانبخش غلامی" میگوید: در ابتدا که پدر ما ساخت این باغ را شروع کرد وسعت آن تنها در حد چند کرت و چند هزار گل لاله بود. کم کم در طول سالیان بر وسعت آن افزوده شد و اکنون باغ لالهها هزار متر مربع وسعت دارد و امسال حدود ۴۰۰ هزار گل لاله در ۳۲ رنگ در آن به نمایش گذاشته شده است".
گل لاله تنها در دو ماه از سال شکوفا میشود و زمان گلدهی آن با توجه به آب و هوا از اواخر اسفند تا اواخر اردیبهشت محدود میشود. در کشورهای مختلف جشنواره گل لاله در این زمان برگزار میشود و در ایران نیز امسال هفدهمین جشنواره گل لاله از ۸ تا ۲۰ اردیبهشت در روستای گرماب برگزار شد و حدود پانصد هزار نفر از آن بازدید کردند.
به باغ لالهها که قدم میگذارید صحنهای از رنگ و زیبایی میبینید و بازدیدکنندگانی که در جای جای آن در حال عکس گرفتن هستند. همه شاد هستند و با مهربانی با هم برخورد میکنند.
آقای غلامی درباره پیشینه کاشت گل در منطقه میگوید: "از سال ۱۳۳۰ مردم اینجا به کاشت گل مشغول هستند. در قدیم شهرهای اطراف تهران مثل ورامین به کاشت و پرورش گل میپرداختند اما در فصل تابستان و گرمی هوا مجبور میشدند که مناطقی را اتنخاب کنند که هم به بازارتهران نزدیک باشد و هم هوای خنکی داشته باشد برای همین گرماب را انتخاب کردند و کاشت گل در اینجا رونق گرفت".
آقای غلامی از انگیزه خود برای ادامه راه پدر و برگزاری این جشنواره میگوید: "ما جشنواره را چه برگزار کنیم یا نکنیم گل دوستی بخشی از فرهنگ ایران شده. انگیزه اصلی برای برگزاری جشنواره لاله این است که باید بسترهایی فراهم بشود که این رابطه طبیعت و مردم مستقیم بشود مخصوصا در زمان حال که بحث شهرنشینی و دوری از طبیعت مطرح هست و این زکات کار ما هست. تلاش ما این است که توانمندی منطقه را به مسئولین اعلام کنیم تا با برنامه ریزی بهتر بتوانیم از این توانمندی استفاده کنیم".
در این گزارش به دیدن باغ لالهها می رویم تا با جلوهای از این طبیعت زیبا از نزیک آشنا شویم.
به صفحه فیسبوک جدیدآنلاین بپیوندید
ارسال مطلب