صبح جمعه پاییزی برای تهیه گزارش به سمت جاده جالوس راه میافتم. بعد از عبور از چند تونل و درست جایی که سد امیرکبیر تمام میشود دیواره سنگی بزرگی کنار جاده نمایان میشود. آنجا تابلوی "پل خواب" را میبینم. "کافه نیش ترمز" در نزدیکی آن مکانی است که علاقهمندان سنگنوردی آنجا صبحانه میخورند و برای صعود به دیوارههای پل خواب آماده میشوند. مسئول کافه میگوید پنج شنبه و جمعهها اینجا شلوغ میشود و هر هفته حدود پنجاه نفر برای صعود میآیند. کمی بعد یک ماشین پراید با پنج سرنشین خانم کنار کافه توقف میکند و با کولههای بزرگ و سنگین از ماشین پیاده میشوند. "نسیم عشقی" به همراه شاگردانش هر هفته برای سنگنوردی به اینجا میآیند. دختران آمادهاند تا یک جلسه آموزش سنگنوردی همراه با هیجان و لذت را تجربه کنند.
نسیم عشقی که امسال سی و دو ساله شده است از کودکی تا به امروز در بسیاری از رشتههای ورزشی همچون کیک بوکس، بدنسازی، دومیدانی، شنا، تیراندازی و هندبال فعالیت حرفهای داشته است اما آشنایی او با سنگنوردی در دوران تحصیل در دانشگاه باعث شد تا تمامی ورزشها را کنار بگذارد و به صورت حرفهای به این رشته روی بیاورد.
سنگنوردی به دو بخش داخل سالن و طبیعت تقسیم میشود. نسیم در زمینه طبیعت و دیوارهنوردی فعالیت میکند و دلیل آن را "آزادتر بودن این رشته و قانونهای نانوشتهای که در طبیعت و جود دارد" میداند. از نظر او سنگنوردی انتها ندارد و هیچگاه حس بهترین بودن به شما دست نمیدهد. وقتی میتوان به توانمندی بالا رسید که در دیوارههایی با جنسهای مختلف صعود کرده باشید.
او در ایران صعود به دیوارههای مختلف را شروع کرد و بعد از مدتی برای کسب تجربه بیشتر به کشورهای مختلف سفر کرد. او سفرهایش را از کشورهای همسایه آغار کرد و بعد از مدتی به دعوت یک مجله سنگنوردی به آلمان رفت. هدف از این دعوت تهیه عکسهایی از او برروی دیوارههای بلند بود که برخی از آنها را دراین گزارش میبینید. پس از آن توانست به کشورهای اتریش، چک، سویس و ایتالیا نیز سفر کند و به تجربیاتش بیفزاید. در حال حاضر میتوان گفت نسیم عشقی یکی از بهترین دیوارهنوردان ایران است که به طور مستقل و بدون حمایت فدراسیون سنگنوردی فعالیت میکند.
نسیم درباره گشایش مسیر در سنگنوردی میگوید: "مثلا من یک دیوارهای پیدا میکنم که تا حالا کسی نتوانسته صعود کند و یا تلاشی برای آن نکرده است. برای همین آن مسیر را با هزینه شخصی و بدون هیچ کمکی تجهیز میکنم تا بعد از آن بقیه سنگنوردان بتوانند از آن استفاده کنند. تا به امروز حدود 60 مسیر باز کردهام؛ نه فقط در ایران بلکه در کشورهای هند، ترکیه، ارمنستان، گرجستان و عًمان هم گشایش مسیر داشتهام."
او با جدیت در پای دیواره شاگردان خود را راهنمایی میکند تا بتوانند بهترین صعود را داشته باشند. وقتی آنها اشتباه میکنند فریاد میزند و آنها را جریمه میکند. یکی از آنها که برای صعود آماده میشود با خنده میگوید: "من تمرینهایم را یواشکی شروع کردم و حتا عکسهایم را قایم میکردم اما کم کم خانواده عادت کردند و البته همیشه نگرانی دارند."
نسیم عشقی از اینکه به شمار دختران سنگنورد افزوده خوشحال است. او کلاسهایش را با هزینه کمی برپا میکند و درآمد کلاسهایش را صرف سفرها و گشایش مسیرها میکند.
از دیدگاه او تقریبا تمامی شرایط برای حضور بانوان در این رشته ورزشی وجود دارد و هیچ بهانهای پذیرفتنی نیست: "زمانی گروههای کوهنوردی برای ورود خانمها به این رشته تلاش میکردند اما امروز راهها هموار است و هر کس میتواند علائقاش را در کوهنوردی و سنگنوردی دنبال کند".
در گزارش تصویری این صفحه به محل تمرین و آموزش سنگنوردی نسیم عشقی رفتهایم و با او و نیز یکی از شاگردانش گفت و گو کردهایم.
مصاحبه جالبی بود فقط من نتونستم گزارش تصویری رو ببینم هنوز :)
موفق باشید.
چقد خوبه سخت بالا رفتن وقتی نگاهت دوخته به آسمون بالای سرته.
وقتی برای اینکه مبادا سقوط کنی مدام جای پاتو قوی می کنی و با اطمینان قدم بر می داری.
وقتی همه این اصول ها وارد زندگی عادی آدم بشه و باعث بشه از اون فرد یه انسان موفق بسازه.
همه اینا عالیه...
ممنون از اینکه اینگونه مسائل رو به رشته تصویر در میارین.