Jadid Online
جدید آنلاین
درباره ما تماس با ما Contact us About us
خوف مقدس درخت ها
مریم آموسا

جمشید مرادیان که بیشتربه ساخت اسطوره ها علاقه دارد، تاکنون  دربیش از۱۵ سمپوزیوم مجسمه سازى بین الملى شرکت کرده است و ساخته هاى او در کشورهاى مختلفى از جمله ژاپن و ایتالیا نصب شده اند و جوایز متعددى براى او به ارمغان آورده اند.

جمشید مرادیان متولد سال ۱۳۳۰ در تهران و دانش آموخته رشته مجسمه سازى دانشگاه سوره است. او مى گوید: "من مجسمه سازى را یاد نگرفته ام، مجسمه سازبه دنیا آمده ام. عاشق ساختن مجسمه بودم. وقتى هر صبح ازخواب بیدار مى شدم، مادربزرگم مى گفت جمشید امروز قراره برایمان چى بسازى."

شش هفت ساله بود که با گل سرشور مادربزرگش مجسمه ساخت، بعدها در دوره دبیرستان ازهمان گل صورت میرزاده عشقى را ساخت. به اعتقاد او مجسمه همواره گویا ترین عامل ارتباط فرهنگى بوده است، هرچند که درایران به دلیل برخى باورهاى دینى، هنرمجسمه سازى کمتر مورد اقبال قرارگرفته است.

مرادیان مى گوید:" مجسمه باید با مردم آغشته شود و تمرین بصرى به آنها داده شود. درآن صورت است که هنرمجسمه سازى رشد پیدا مى کند وادامه مى یابد. اگر مخاطب وقت ندارد که به گالرى برود و مجسمه ببیند من مجسمه ام را سر راه او قرارمى دهم تا با هنرم درگیر شود. اگر چنین دیدى داشته باشیم ضرورت مجسمه درجامعه شهرى نابه سامان امروز را درک خواهیم کرد."

مرادیان با اتکا به این نگاه در برخى از خیابان هاى درکه و کوچه هایى که کارگاه مجسمه سازى اش در آنجا دایربوده، درختان خشکیده را درجا تبدیل به مجسمه کرده و در تماس هاى مکرر با سازمان فرهنگى هنرى شهردارى تهران خواستار ساختن مجسمه از درختان خشکیده سطح شهر تهران شده است.

امسال براى نخستین بار نازنین رشیدى، مسول هنرى باغ موزه هنر ایرانى، با او تماس گرفت و ازمرادیان خواست که ۴ درخت خشکیده این باغ را در قالب ورک شاپ تبدیل به مجسمه کند.

باغ موزه هنر ایرانى یکى از باغ هاى شمیران است که به مکانى فرهنگى تبدیل شده و در آن مجسمه ها و ماکت هایى از بناهاى تاریخى ایران که در دهه ۴۰ و ۵۰ توسط هنرمندان ایتالیایى و ایرانى ساخته شده اند به نمایش گذاشته شده است. این باغ میزبان نخستین سمپوزم مجسمه تهران هم بود.

مرادیان دراین باغ با کار بر روى ۴ درخت خشکیده ۴ اسطوره را باز ساخته است. او مى گوید: "من به خاطرعلاقه اى که به اسطوره ها دارم، معتقدم که چوب با اسطوره ها قرابت و نزدیکى بیشترى دارد. من در جان چوب درجستجوى آن چیزى هستم که ازآغار تاریخ مردم به خاطرآن به درخت ها پناه برده اند. چیزى که من از آن به عنوان "خوف مقدس درخت ها" یاد مى کنم. با تراشیدن درختان قصد دارم این خوف مقدس را بیرون بکشم و به مردم نشان بدهم."

"در دوره ما باید بزرگى انسان عصراسطوره ها به رخ کشیده شود. انسان ها دردوره ما با حقارت زندگى مى کنند، این حقارت باید به آنها نشان داده شود."

مرادیان با ترکیب برخى مواد نگهدارنده به مجسمه ها قصد دارد عمر این مجسمه هاى درختى  را در برابر بلاهاى طبیعى افزایش دهد.

با پایان گرفتن ساخت و برداشتن داربست ها که مجسمه ها را استتار کرده بودند، قرار است که باغ موزه هنرایرانى دریک حرکت فرهنگى با دعوت ازهنرمندان عرصه هاى مختلف تجسمى مراسم رونمایى این ۴ مجسمه درختى را برگزار کند.

از مسئولان وهمکاران باغ موزه هنرایرانى براى همکارى در ساخت این گزارش سپاسگزاریم.

Flash برای نصب نرم افزار فلش اینجا را کلیک کنید


 به صفحه فیسبوک جدیدآنلاین بپیوندید

ارسال مطلب
- مهرنوش از اهواز، 2009/02/08
واقعا زیبا وتحسین برانگیز بود. من از زندگی میکل آنژوآثارش دچارشگفتی وحیرت میشدم از اینکه با یک هنرمند تندیس تراش ومجسمه تراش ایرانی هم آشنا شدم واقعا شاد شدم وبه خودم وایران افتخارکردم. از شماهم متشکرم که مارا با ایشان آشنا کردید. ,واقعا از شنیدن ماجرای اشک سیاوش هم متاثرشدم.ما افسانه ای به نام سوشون یا سوگ سیاوش داریم واشک این مجسمه واقعا برایم جالب بود. حالا خرافات یا هرچه نامش رابگداریم جالب بود.امید آنکه قدرهنرمندان این مرزوبوم رابدانیم وآنان راگرامی بداریم تا هستند.جاوید ایران وایرانی
- یک کاربرفرح ارذکی، 2009/01/16
من همیشه کارها را تحسین می کنم .بخصوص کارهای استورهای سالهای قبل را و کارهای مشترکمان را .سرفرازی شما را خواستارم
- farhad babaei، 2009/01/13
salam
dastet dard nakone kheili ali bood maryam jan.
mesle hamsihe kare herfei kardi dar sokoot va ba forootani kar mikoni. mersi.
- یک کاربر، 2009/01/13
در دوره ما باید بزرگى انسان عصراسطوره ها به رخ کشیده شود. انسان ها دردوره ما با حقارت زندگى مى کنند، این حقارت باید به آنها نشان داده شود."
استاد این جمله خیلی قشنگه...
- طلبه، 2009/01/12
منظور از « آشنا یی زدایی » که موجب « اعتلای فرهنگ بصری جامعه » می شود و آقای جمشید مرادیان در پایان صحبت شان به آن اشاره وتاکید می کنند چیست؟
- یک کاربر، 2009/01/12
thank you very much miss Amosa
- مجيد حق بين، 2009/01/12
خيلي جالب بود.
خصوصا از ديدن گزارش تصويري بسيار لذت بردم.
دست مريزاد.
- شهاب، 2009/01/09
چقدر خوب بود. مخصوصن اون قسمت گريه مجسمه
- نوروزی، 2009/01/09
سلام
بسیار جالب و تأثیر گذار بود.
از اطلاع رسانی شما متشکرم.
- یک کاربر، 2009/01/09
درود براین مجسمه ساز و بر سازنده این گزارش.
- فرخي، 2009/01/08
گزارش خوبي بود . اصولا پرداختن به هنر مجسمه سازي مخصوصا به اين شكل با اطلاع رساني و معرفي پيشكسوتان اين عرصه فوق العاده است..
- مهدي موسوي ميركلائي، 2009/01/08
با سلام
خواندني بود و ديدني
از خانم آموسا هم تشكر ميكنم كه پلي ميان ما و اين هنرمند نازنين شد .
- بهمن، 2009/01/08
گزارش جالبی بود.ممنون
- فرزاد، 2009/01/08
گزارش جذابی بود
- saeed، 2009/01/08
tebghe mamol besyar aaali va motefavet
Home | About us | Contact us
Copyright © 2025 JadidOnline.com. All Rights Reserved.
نقل مطالب با ذكر منبع آزاد است. تمام حقوق سايت براى جديدآنلاين محفوظ است.