"حافظ در خیال من" عنوان نمایشگاهى از نقاشى هاى فرح اصولی است که در موزه هنرهای دینی امام علی در تهران برپا است.
فرح اصولی در سال ١٣٣٢ در زنجان متولد شد. از مدرسه هنرهاى زيباى دختران تهران ديپلم نقاشى گرفت و بعد از آن که در رشته گرافيک از دانشکده هنرهاى زيباى دانشگاه تهران فارغ التحصيل شد سال ها به آموزش نقاشى پرداخت.
او در عين حال هنرهای سنتی نقاشی ایران را نيز نزد استادانى چون محمود فرشچیان، مينياتوريست سرشناس معاصر، فراگرفت و در کارهايش از دانش و روش هاى نقاشی اين دو جهان بهره گرفت.
آثار فرح اصولى تاکنون بارها در نمايشگاه هاى فردى و گروهى در ايران و بيرون از ايران به نمايش درآمده و جوايز متعددى نيز به دست آورده است. خانم اصولى يکى از اعضاى گروه زنان نقاش دنا است.
به نظر خانم اصولى تفاوت نگاه زنان و مردان به جهان از نکاتى است که تا دوران معاصر در نقاشى ايران ناديده گرفته شده است. به همين خاطر او ترجيح مى دهد که تجربه ها و حديث نفس خودش به عنوان يک زن را در کارهايش به نمايش بگذارد.
در مجموعه " حافظ در خیال من" که در طول بیش از چهار سال فراهم شده خانم اصولى به تلفيق مينياتور ايرانى و شيوه هاى مدرن نقاشى و گرافيک دست زده است. به نظر برخی کارشناسان این هنرمند سبک خاصی در هنر نقاشی ایران ابداع کرده است.
همسر فرح اصولى خسرو سينائى، کارگردان سينما و کارشناس هنرى، در باره سبک کار او مى گويد: "فضایی که در تابلوهای خانم اصولی دیده می شود همان فضایی است که در گلیم ایرانی هم دیده می شود. این تقسیم بندی ها وهمچنین کمپوزیسیون رنگ ها را در بسیاری از بافته های سنتی ایران هم می توان دید . به همین دلیل باید بگویم ایشان بیشتر در آثارشان از گلیم ایرانی الهام گرفته اند. وی بعد از سال ها فعالیت و کسب تجربه، چهار سال پیش به مرحله ای رسید که احساس کرد به پختگی لازم رسیده و می تواند با الهام از اشعار حافظ آثار این مجموعه را خلق کند."
فرح اصولی نیز در ارتباط با خلق این آثار می گوید: "هنر تجسمی ایران همواره ارتباطی تنگاتنگ با شعر داشته و در ذات خود دارای ویژگی های تصویرگری ناب است. حذف وزن و سایه در نگارگری قدیم ایران دریچه ای به سوی خیال و رویا می گشاید و غیبت زمان امکان نمایش رویدادهای موازی را در کنار هم فراهم می کند."
"در این مجموعه از نقاشی هایم، حافظ در کنار فرشتگان در سیر و سلوک بین دو جهان و یا همان عالم مثالی تصویر شده است. رنگ ها، ترکیب بندی ها و تزئینات آثار بر مبنای دریافت حسی من از غزلیات صورت گرفته، و موسیقی نهفته در شعرها، تحرک و یا سکون و سکوت فضاها را پدید آورده است."
"هرگز نمی توان همۀ ابعاد مستتر در یک غزل را که با واژه ها ایجاد می شود در یک اثر تصویر کرد. پس این آثار فقط حافظ در خیال من است و نه بیش. "
در نمايشگاه تهران که تا ٢٤ ام آبان ماه ادامه دارد ٤٦ اثر از مجموعه 'حافظ در خيال من' که اکنون به ٧٠ اثر بالغ مى شود به نمايش گذاشته شده است. پيش از اين برخى از اين آثار در آلمان و لوکزامبورگ به نمايش در آمده بود.
در گزارش مصورى از شوکا صحرائى که در اين صفحه مى بينيد خانم اصولى در باره اين مجموعه صحبت مى کند.
برای نصب نرم افزار فلش اینجا را کلیک کنيد