آندره آرزومانیان، آهنگساز و نوازندۀ برجستۀ پیانو، که بامداد ۱۱ خرداد، در سن پنجاه و ششسالگی در مصافی طولانی با سرطان جان داد، در موسیقی ایران، به ویژه موسیقی فیلم، نقشهایی نازدودنی از خود به جای گذاشتهاست. از سال ۱۳۵۶ خورشیدی به طور حرفهای پشت پیانو نشست و در دهۀ ۱۳۶۰ به موسیقی فیلم علاقهمند شد و تا یک سال پیش که هنوز مجال ساختن و نواختن داشت، بیش از بیست فیلم را با موسیقی گوشنوازش مزین کرد که "از کرخه تا راین"، "بوی پیراهن یوسف"، "ماهی"، "سیمرغ"، "شنگول و منگول"، "علی و غول جنگل"، "بی تو هرگز"، "فرار از جهنم"، "زن امروز"، "شبیخون"، "الهۀ زیگورات" و "نطفۀ شوم" از جملۀ آن فیلمهاست.
اجرای آلبوم آهنگهای "پاییز طلایی" فریبرز لاچینی و سمفونی "ایثار" مجید انتظامی نیز در زمرۀ کارهای ماندگار و خاطرهانگیز آندره آرزومانیان است. ناصر فرهودی، مدیر استودیو "پاپ" که پاتوق هنری آرزومانیان بود، به خبرگزاریها گفتهاست که هنرمند فقید دو آلبوم منتشرنشده دارد که یکی متشکل از پیانوی آرزومانیان و آواز مانی رهنماست و دومی حاوی آثار فرهاد مهراد است.
برخی از نزدیکانش هم میگویند که قرار بود آندره آرزومانیان امسال قطعات معروف واروژان را با همراهی ارکستر بزرگ ارمنستان ضبط کند و همچنین قصد همکاری با لوریس چکناواریان، آهنگساز و رهبر ارکستر ارمنستان را داشت. بیگمان، بقای جسمی بیشتر آندره آرزومانیان میتوانست آثار جاودانۀ دیگری را هم برای موسیقی ایران به ارمغان آورد، اما تا کنون هم، به باور هنرشناسان، او توانستهاست نام خودش را با حروف زرین ثبت تاریخ موسیقی ایران کند.
مجید انتظامی، آهنگساز موسیقی فیلم، که سابقۀ همکاریاش با آرزومانیان به حدود سی سال پیش برمیگردد، در گفتگو با رسانهها در توصیف ویژگیهای هنر همکار فقیدش گفتهاست: پنجۀ شیرین او باعث میشد کارهایی که موسیقیاش را میزد، به لطافتش افزوده شود و تنها تِم کار شنیده نمیشد، بلکه به خود کار هم اضافه میکرد. سامان احتشامی، نوازندۀ پیانو، با دریغ میگوید که "دیگر مثل او نخواهد آمد. او انسانی بسیار والا و باشخصیت بود که در نواختن پیانو تکنیک خود را داشت و سبک انگشتگذاری خاصی را برای خود داشت و نواختن او بسیار ویژه بود". به اعتقاد او، سبک و سیاق آرزومانیان بود که بسیاری از آهنگسازان را مشهور کرد. از مسعود کیمیایی، کارگردان سینما، هم نقل شده که آندره آرزومانیان را صاحب مکتب ویژهای در نواختن پیانو میداند. به قول او، "با وجود این که آندره یک نوازندۀ موسیقی پاپ بود، اما در نواختن ملودیهای ایرانی نیز تأثیرات بسیار خوبی گذاشت و نوازندۀ بسیار باتکنیک ملودیهای ایرانی بود و همیشه جای او در پشت پیانو در استودیوی "پاپ" خالی است".
قرار است مراسم تشییع جنازۀ آندره آرزومانیان ساعت نه صبح چهارشنبه، ۱۲ خرداد، برگزار و پیکر او در قطعۀ هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شود.
روحت شاد