با گذشت زمان تعداد مبتلايان به سرطان در حال افزايش است. اما پيشرفت هاى چشمگيرى که در زمينه شناخت عوامل سرطان و راه هاى درمان آن به دست آمده اغلب با تشخيص به هنگام و درمان در مراكز تخصصى، بخت بهبودى مبتلايان را بيشتر مى کند.
دكتر محمدعلى محققى، رئيس انستيتو سرطان دانشگاه علوم پزشكى تهران، مى گويد به صورت متوسط در جهان آمار مبتلايان به سرطان ١٤٣ نفر در هر ١٠٠هزار نفر است؛ اما اين آمار با توجه به هرم سنى در جوامع مختلف متفاوت است.
شايد به دليل جوان بودن ميانگين سنى جامعهاى مانند ايران است كه محمد على محققى، رشد اين بيمارى را كند ارزيابى مى كند و مى افزايد: "طبق آمار موجود ايران، در يک سال از هر ١٠٠هزار نفر در حدود ١٠٠مورد به سرطان مبتلا مىشوند كه براساس اين آمار پيشبينى مىشود تقر٢٠٠ هزار نفر در كشور مبتلا به يكى از انواع مختلف سرطان باشند. هرچند اين آمار با توجه به آمار جهانى و آمارهاى رشد اين بيمارى در كشورهاى صنعتى رشد كمترى را نشان مىدهد اما بايد برنامهريزى جهت كنترل و پيشگيرى اين بيمارى انجام شود."
با اين وجود، در ايران مىتوان از سرطان (بيمارى كه پس از سوانح دومين علت مرگ و مير كودكان در جهان محسوب مىشود) به عنوان يكى از مهمترين و پرخطرترين علل مرگومير نوجوانان و كودكان در سالهاى اخير ياد كرد. كامران باقرى لنكرانى، وزير بهداشت با اشاره به اين مطلب پرداختن جدىتر به سرطان كودكان را ضرورى مىداند.
بررسى دقيق شيوع بيمارىهاى سرطانى در كودكان، با توجه به روند جوان شدن جمعيت ايران از اهميت درخور توجهى برخوردار است. دكتر مردآويژ آل بويه، رئيس هيئت مديره مؤسسه خيريه حمايت از كودكان مبتلا به سرطان (محک)، ضمن اشاره به اين موضوع مى گويد: "بر خلاف دهههاى گذشته كه كودكان مبتلا به سرطان عمر بسيار كوتاهى داشتند، امروز سرطانهاى رايج در كودكان، مثل سرطان حاد لنفوبلاستيک، بين ٧٠ تا ٨٠ درصد درمانپذير هستند."
رئيس انستيتو سرطان دانشگاه علوم پزشكى تهران با اشاره به هزينه و طولانى بودن دوره درمان اين بيمارى بر لزوم وجود چترهاى حمايتى از اين بيماران تاكيد مىكند "سرطان يك بيمارى مزمن است كه مراحل تشخيص، مراقبت، كنترل و درمان آن سير طولانى را طى مىكند و به ناچار در اين دوران بيمار و خانوادهاش بايد هزينههاى سنگينى را تحمل كنند كه گاه از توان آنها خارج است به همين دليل براى كاهش اين هزينهها و ارتقاء كيفيت زندگى بيماران، اين افراد بايد از سوى دولت و وزارت بهداشت مورد حمايت قرار گيرند."
طى سال هاى اخير در ايران بيشترين كمک به بيماران سرطانى توسط تشكلهاى غيردولتى و غيرانتفاعى ريز و درشتى انجام مىشود كه هزينه حمايتهاى خود را از محل كمکهاى مردمى تامين مىكنند.
موسسه حمايت از كودكان سرطانى(محک) از مراكزى است كه اغلب كودكان مبتلا به سرطان در كشور را پوشش مىدهد. مديرعامل موسسه خيريه محک با بيان اين نكته كه٩٥ درصد از كودكان ايرانى مبتلا به سرطان كه در بخش دولتى درمان مىشوند، از سوى محک حمايت شدهاند در مورد اشكال حمايت اين گونه توضيح مىدهد: "اين مؤسسه علاوه بر حمايت مالى در پرداخت هزينه دارو و درمان كودكان تحت پوشش قرار گرفته و هزينه خدمات تشخيصى و بيمارستان ، كمک هزينههاى نقدى جانبى براى كودكان مبتلا و اسكان موقت خانواده آنان را نيز بر عهده مىگيرد."
البته محک دفتر نمايندگى در شهرهاى ايران ندارد و بيماران شهرستانى بايد يک بار براى تشكيل پرونده به دفتر تهران مراجعه كنند تا از آن پس با ارسال فرم هزينهها بتوانند مخارجى را كه طى درمان متقبل مىشوند دريافت نمايند.
هيئت امناى محک براى جلب كمك هر سال اقدام به برپايى مراسم گوناگون هنرى و فرهنگى مى كند از جمله: بازار بازى و اسباب بازى، كنسرت موسيقى، جشنواره قلک ، نمايشگاه نقاشى، روياى رنگين من و بازار نيكوكارى وهداياى نوروزى.
برای نصب نرم افزار فلش اینجا را کلیک کنید
كودكان عاري از نيازند
وآنچه وآنكه محتاج است
منم
نويي
و حتي خدا به لبخندپاك كودكي
هر چند در فقر و نداري
باشد كه بدانم وبداني وبدانيد
كه سرتاسر مهر
افقي ست بي منتها
از نگاه نازنين كودكان
خواستيد؟ ببينيد و زيبايي را در نهايت خودش
نشسته تا تنهایی دیگری
دستی آرد نه از نان و خوراک
که از مهر
مهر بند بندگی بندگان یزدان