با اینحال اگر یکدهه به عقب برگردیم، شاهد رکود گردشگران خارجی به این شهر تاریخی هستیم، رکودی که مردم اصفهان، با پوست و استخوانشان آن را لمس کردهاند.
اقتصاد اصفهان، صرفا اقتصادی وابسته به گردشگری نیست. این شهر فارغ از درآمدهای توریستی، شهری صنعتی هم هست؛ اما به دلیل وجود تواناییهای بالقوه و فراوان، رونق گردشگری، میتواند اقتصاد شهر اصفهان را از این رو به آن رو کند.
با روی کارآمدن دولت حسن روحانی و بهبود بخش اندکی از روابط خارجی ایران وتلاش برای حل مشکلات هستهای، ایران دوباره در کانون توجه گردشگران و علاقهمندان سفر به کشورهای تاریخی ـ فرهنگی قرار گرفت و در پی آن اصفهان هم بار دیگر با استقبال تازه گردشگران خارجی مواجه شد. استقبالی که هرچند اصفهانیها آن را بارها تجربه کردهاند اما به نحوی برایشان تازگی دارد و میتواند حامل خبر خوش رونق دوباره اقتصاد گردشگری شهر باشد. با اینحال کسبه اصفهان، بخصوص کسبه میدان نقشجهان به عنوان مرکز اصلی آمد و شد گردشگران، روایتها و برداشتهای متفاوتی از حضور گردشگران خارجی در اصفهان میدهند. بزرگترین مشکل آنها همچنان فروش صنایعدستی، به خصوص صنایعدستی گران قیمت مثل ظروف نقرهکاری، قلمزنی، مینا کاری و فرش به گردشگران است.
از سال ۱۳۹۰ و با افزایش ناگهانی نرخ دلار، ایران برای گردشگران در زمره کشورهای ارزان قرار گرفت. هرچند به دلیل مشکلات در روابط خارجی، همین ارزان بودن هم کمکی به رونق گردشگری خارجی نکرد، اما با روی کار آمدن دولت جدید و بهبود روابط با دیگر کشورها ، ارزان بودن ایران برای سفر، راه را برای بازنشستهها و اقشار کمدرآمد کشورهای اروپایی یا توسعه یافته باز کرد.
شکوفایی رونق توریسم، نیازمند حضور گردشگرانی است که یا قدرت خرید بالایی دارند و یا از نسلی پویا و جوان هستند که با شبکههای اجتماعی در ارتباط اند و می توانند با معرفی بهتر ایران نقش سفیران فرهنگی ایران را ایفا کنند و در نتیجه مایه رونق گردشگری شوند. به نظر فروشندگان صنایع دستی کار آنها هنوز به رونق لازم نرسیده که دلیل آن را فروشندگان بالا بودن سن گردشگران میدانند.
افزایش گردشگری در ایران یک واقعیت است. گرچه برخی از فروشندگان شکوه میکنند اما نمیتوان با صراحت گفت که حضور این همه گردشگر درماههای اخیر، کمکی به اقتصاد شهری چون اصفهان نکرده باشد.
آنچه میبینید، گزارشی درباره حضور گردشگران در شهر اصفهان است.
_________________
جدیدآنلاین: با تشکر از پیام شما،
درباره جدانويسي نظرهاي مختلفی هست. ما براي راحتتر خوانده شدن، برخي كلمات را جدا مينويسيم.
جدانوشتن "جهانگرد" اما شاید نامانوس جلوه کرده و با هم نوشتن آن بهتر و پذیرفتهتر باشد.