از دور به کتیبهای به خط میخی میماند؛ تمیز و مرتب، اما میخی و کهن. نزدیکتر که میروی، اشکال انسانها را میتوانی تشخیص بدهی که هر کدام در حالتی متفاوت حک شدهاند. این طرح عظیم گرافیک موسوم به "بشریت" که در نمایشگاههای گوناگون بریتانیا عرضه شده، از معروفترین آثار "محمد نمازی"، فارغالتحصیل رشتۀ ارتباطات و طراحی کالج سلطنتی هنر لندن است.
محمد نمازی میگوید که طرح "بشریت" را انجامشده نمیداند. "دوست دارم این کار را تا آخر ادامه دهم؛ چون از این طرح خیلی لذت میبرم و هر بار که دوباره سراغش میروم، انگار که دارم کار را از نو شروع میکنم".
برداشت خیلی از بازدیدکنندگان نمایشگاههای محمد نمازی از این طرح انتزاعی، این بوده که لوحی از الواح باستانی را میبینند و از او نام این "زبان و خط" را پرسیدهاند. نام زبان این طرح، اما، چیزی جز "بشریت" نیست که با استفاده از شباهت خود به رسمالخطهای ابتدایی میخواهد به بدو پیدایش تمدنها و در کل به ریشۀ واحد بشریت اشاره کند و تلویحأ ضرورت همبودی و زندگی مشترک مسالمتآمیز انسانها از هر قاره و تمدنی را برجسته کند.
نمازی در توضیح نگاه خود به این طرح میگوید: "این همه انسان با پیشیه و فلسفه و فرهنگها و زبانهای مختلف کنار هم زندگی میکنند و با وجود این همه تفاوت، دارای اشترکات بیشتری هستند که کمتر مورد توجه واقع شدهاست."
محمد نمازی سال ۱۳۶۰ در تهران به دنیا آمد و پس از فراغت از تحصیل در دانشکدۀ هنرهای زیبای سوره، تحصیلاتش را در لندن ادامه داد و سال ۲۰۰۹ از کالج سلطنتی هنر لندن فارغالتحصيل شد.
در گزارش مصور این صفحه به کارگاه محمد نمازی در لندن سر میزنیم.
برای نصب نرم افزار فلش اینجا را کلیک کنید.
آمنه
m k
sam
جمشيد