This is a modal window.
"چادر ماه رمضان" (Ramadan Tent Project) عنوان پروژهای است که از سال پيش به همت تعدادی از دانشجویان علاقهمند با هدف گردهم آوردن مسلمانان و غیرمسلمانان در ایام ماه رمضان در شهر لندن راهاندازی شده است.
مبتکر این طرح، عمر صالحا (Omar Salha)، در ابتدا تنها قصد داشت دانشجویان مسلمانی را بر سر سفره افطار جمع کند که از خانه خود دور هستند. طولی نکشید که داوطلبان دیگری به او پیوستند و سفره افطار را نه تنها برای مسلمانان، بلکه برای دیگر ادیان و ملیتها نیز گشودند.
قبل از اینکه مردم، یا به قول برگزارکنندگان مهمانان، برای صرف افطار وارد پارک شوند جلسهای کوتاه برای مشخص کردن وظایف داوطلبان برگزار میشود. تعدادی برای پهن کردن سفرهها، گذاشتن آب برروی سفره، تعدادی برای مهیا کردن محل نماز؛ پسران برای حمل جعبههای غذا و میوه و دختران برای چیدن و آماده کردن غذاها کمک میکنند.
وقتی از دور به این پروژه نگاه میکنید، تهیه و تدارک آن را بسیار سخت و دشوار میبینید اما گویی این همان هدف برگزارکنندگان است. "آنها به کاری که میکنند معتقدند و برای آن وقت و انرژی زیادی میگذارند تا در این ایام کاری متفاوت از دیگران انجام دهند. در تمام زمان طولاني كه در اين روزهاي بلند تابستان روزه هستند و احساس گرسنگی و تشنگی و خستگی میکنند، به افرادی فکر میکنند که غذایی برای خوردن ندارند. رمضان برای آنها زمانی است برای فکر کردن که چطور باید بود و چطور باید زندگی کرد".
از حدود ساعت هشت و ربع بعد از ظهر مردم شروع به آمدن میکنند. در بین جمعیتي كه حدود دویست نفر به نظر ميرسد، افرادي از هر ملیت و از هر کشوری دیده میشود؛ از بنگلادش، مصر، هند، بوسنی، پاکستان و ترکیه گرفته تا آمریکا و استرالیا. همه در کنار هم دور یک سفره جمع میشوند و در کنار هم افطار و نیایش میکنند. هر کس با فرد كنار خود سر صحبت را باز ميكند و از این طریق دوستیها آغاز میشود. این حس برايم تازگي داشت و سالها بود که صدای اذان را در فضایی چنین بزرگ و در میان انبوه نمازگزاران نشنیده بودم.
اجراي این پروژه با کوشش و حمایت دانشکده مطالعات شرقی و آفریقایی لندن ( SOAS) و با كمكهاي مالي نیکوکاران ميسر شده است. علاوه بر این مراکز و سازمانهایی مثل اتحادیه مسلمانان دنیا، (Muslim World League) و دیگر سازمانهای خیریه هزینه افطار را میپردازند. آنها غذاها را تهیه و بستهبندی میکنند و دانشجویان داوطلب غذاها را به محل میرسانند. رستورانها، مغازهها و معتقدان ديگر هم در این پروژه مشارکت میکنند و غذا و میوه و شیرینی خیرات میکنند.
يكي از برگزاركنندگان ميگويد: "رمضان ماه بخشش و خیرات است. ما میخواهیم صحنهای را بوجود بیاوریم که مردم بهترینهای رمضان را به چشم خود ببیند و این تصور برخی رسانهها را از بین ببریم که اسلام دین خشونت است و نیز این که مسلمانان با جامعههای دیگر کنار نمیآیند. امیدواریم با ماه رمضان جنبههای مثبت اسلام و جنبههای مثبت مسلمانان را نشان دهیم".
در ویدیوی این صفحه به ضیافت افطار دانشجویان در لندن سر میزنیم.
2014-Photos: ©Rooful Ali