۱۸۱۷: دوچرخه با بدنه چوبی و فاقد پدال و
زنجیر که با کشیدن پا حرکت می کرد
با این وجود حتا در اروپا در بسیاری از خانهها دوچرخه مونس راههای کوتاه و اوقات فراغت مردم باقی ماند. در پارهای از کشورها مثل هلند و دانمارک دوچرخه همچنان در مقابل اتومبیلهای کوچک و بزرگ خودنمایی کرده و میکند. در کشورهای آسیایی مثل چین و هند و نیز که دوچرخه نقش مهمی داشت حتا با افزایش خودروها دوچرخه در میان مردم کمدرآمد همچنان وسیلهای برای حمل و نقل شخصی بوده و هست.
از چند دهه پیش، و از زمانی که حفظ محیطزیست از آلودگی هوا مطرح و نیز گسترش چاقی و بیحرکتی در میان شهروندان در کشورهای صنعتی مهم شد، نهادهای مردمی و احزاب و حکومتها بار دیگر شهروندان را به استفاده هر چه بیشتر از دوچرخه تشویق کرده وبرای آن تسهیلات ویژه تدارک میبینند.
۱۸۱۹: دوچرخه با زین کوتاه و بدون پدال
یکی از آخرین تدابیر برای تشویق دوچرخهسواران در اروپا افتتاح "بزرگراه C۹۹" ویژه دوچرخه به طول ۱۵ کیلومتر در شهر کپنهاگ دانمارک است. این بزرگراه که امکان سفر با دوچرخه از مرکز شهر تا محلهای در حومه شهر به نام "آلبرتزلوند- Albertslund" را در ۴۵ دقیقه و بدون ترافیک امکان پذیر کرده، در نزدیکی پارک تفریحی "تیولی- Tivoli" با پهنای سه متر شروع میشود و بعد از مسافتی به یک راه دو باندی سرسبز تبدیل و به آلبرتزلوند ختم میشود.
در تمام طول این مسافت هیچ ماشین یا وسیله نقلیه موتوری دیده نمیشود. در همه مسیر این راه دوچرخه کوشش شده، همچنان که در بزرگراههای مخصوص اتومبیل مرسوم است، تا حد امکان با تدابیر فنی از چراغ خطر و چهارراه و سهراه پرهیز شده تا حرکت با دوچرخه در عین آرامش دوچرخهسوار سریعتر شود. همچنین با ایجاد پلهای هوایی کوچک یا با راههای زیرزمینی، عبور از چهارراهها برای دوچرخهسواران بدون ترمز ممکن شود. اگر هم در طول راه چراغ خطری باشد، با تابلوهای راهنمایی کوچکی به دوچرخه سوار نشان داده میشود چه مدت دیگر چراغ سبز یا سرخ است تا او بتواند با کم یا زیاد کردن سرعت خود بدون ترمز از آن عبور کند. با این تدابیر شهرداری کپنهاگ میکوشد هم بر شوق دوچرخهسواری در شهروندان بیفزاید و هم سفر با دوچرخه بتواند از نظر زمان با قطارهای شهری و وسایل نقلیه عمومی دیگر رقابت کند.
۱۸۶۵: دوچرخه با زین و پدال
شاید با این تدابیر و آگاهی هر چه بیشتر شهروندان از فواید دو چرخهسواری و با افزودهشدن طرفداران محیط زیست ساختن بزرگراههای دوچرخهسواری در همه شهرهای اروپا و دیگر شهرهای بزرگ جهان به امری معمول در کنار خیابانهای مخصوص اتومبیل تبدیل شود و انسان روزی دوباره به دوران پیش از ماشین باز گردد، چهار چرخ را کنار بگذارد و به دوچرخ بسنده کند و تا جایی که برای سلامتی خودش مفید میداند انرژی بدن خود را برای سلامتی و نیز رسیدن به مقصد با پازدن با دوچرخه مصرف کند.