هجده سالش بود که نخستآلبومش با نام "عشق تو" وارد بازار موسیقی تاجیکستان شد و صدا و سیمای دولتی هم آهنگهایش را بری پخش مناسب دید. همین یک آلبوم کافی بود که در فرصتی کوتاه دل هزاران هوادار موسیقی را برباید. بسیاری در ترانههای او رگههایی از حنجرۀ کرامتالله قربان، آوازخوان فقید تاجیک را تشخیص دادند. سبک و سیاق هنرنماییاش هم بهشدت تحت تأثیر مکتب کرامتالله بود. اما با گذشت سالها او تقلید از سرآمد خود را کنار گذاشت و دیگر نه به عنوان "یک شاگرد کرامتالله"، بلکه با نام "صدرالدین نجمالدین" شناخته شد و سر زبانها افتاد.
اکنون صدرالدین نجمالدین از پرکارترین آوازخوانان کشورش است و بیش از دویست ترانه ضبط و پخش کردهاست. اما تنها پس از سفرهای خارجیاش بود که نام او مرزهای کشورش را پشت سر گذاشت و به بازار موسیقی گستردهتر فارسی راه یافت.
آشنایی صدرالدین با کوجی زادری، تهیهکنندۀ ایرانی نماهنگها در لسآنجلس در جریان سفرش به آمریکا هنر صدرالدین را در میان فارسیزبانان بیش از پیش مطرح کرد. همکاری او با زادری تغییراتی را هم در ظاهر و هم در ترانههای او در پی داشت. دیگر صدرالدین در نماهنگهایش با صورت صاف و تراشیده و موی کوتاه ظاهر نمیشد، بلکه بیشتر به سبک آوازخوانان پاپ لسآنجلسی موی بلند و تهریش داشت. گویش تاجیکی او هم در ترانههایش جای خود را به گویش تهرانی داد.
تغییر گویش، صدرالدین را در میان محافلی محبوبتر کرد، اما در سرزمین مادریاش از محبوبیتش اندکی کاست؛ شاید به دلیل اینکه دیگر لحن او در آهنگهایش روان و طبیعی به گوش نمیرسید و تصوری را ایجاد میکرد که خواننده با ملاحظات بازرگانی به اجبار و به طور تصنعی گویشش را تغییر دادهاست. احتمالاً گلایههای مطبوعاتی و صحبتهای خیابانی در مورد این تحول باعث شد که صدرالدین دوباره به گویش طبیعی تاجیکیاش آواز بخواند. اما گویش تهرانی در میان هنرمندان تاجیکستان همچنان محبوب است و صدرالدین هم گاه گداری از هر ترانهاش دو گزینه تهیه میکند که یکی تهرانی و دیگری تاجیکی است.
اکنون هم بسیاری در تاجیکستان صدرالدین نجمالدین را بهترین آوازخوان مرد صحنۀ پاپ این کشور میدانند و آلبومهای او جزء پرفروشترین ترانههای پاپ تاجیکستان است.
صدرالدین نجمالدین روز ۱۰ ژانویۀ سال ۱۹۸۰ میلادی در شهر دوشنبه به دنیا آمد و در سال ۱۹۹۷ وارد دانشگاه هنرهای زیبای این شهر شد. اما مشغلههای هنری و شهرت فراگیرش اجازه نداده که تا کنون تحصیلاتش را تمام کند.
در گزارش مصور این صفحه که زیورشاه محمّدُف در شهر دوشنبه تهیه کردهاست، صدرالدین نجمالدین از زندگی و هنرش میگوید.
برای نصب نرم افزار فلش اینجا را کلیک کنید.
من عاشق آهنگ زندگی چیست آقای صدرالدینم.
من از افغانستان نظر دادم.
یلدا وفا از افغانستان
ارادتمندت سمیرادختری که ساکن ایرانه
علی ازکرمانشاه ایران
و شبنم ثریا آهنگ دیگری گوش نمی کنم خواهشی دارم اونم اینکه هر طور امکان دارد تلفن یا ایمیل این عزیزو داشته باشم.
زنده باد صدرالدین نجم الدین
کار قشنگی بود من از کجا میتونم آهنگهای ایشون را دانلود یا گوش کنم مخصوصا آهنگ اول همین کلیپ رو ( هرجا میرم تو با منی )
ممنون